Güncel Duyurular
ARKADAŞLAR!
Elinizde ders notu varsa "Ders Notları" bölümünde paylaşın, soru varsa "Geçmiş Senelerin Soruları" bölümünde paylaşın, ama eğer not ya da soru isteyecekseniz konunuzu "Tavsiye-Yardım" bölümüne açın!

Geri Git   Orman ISTanbul > Ormancının Bilgi Bankası > Hayvanlar Alemi
Yanıtla

Konu Araçları Görünüm Modları

Hayvanların şaşırtan özellikleri
Eski 06-09-2007, 11:41 AM   #1
omega3
Aktif Üye

omega3 kullanıcısının avatarı

omega3 is Offline
Giriş: Apr 2007
Rep Gücü: 8
Rep Puanı : 10
Rep Seviyesi: omega3 is on a distinguished road

Varsayılan Hayvanların şaşırtan özellikleri

İnsanoğlu, aklıyla hayvanlardan üstün kabul edilirken, hayvanlar da akıllara durgunluk verecek kabiliyetleriyle insanları şaşırtıyor. Atlar, bir ay kadar ayakta durabilirken, bir köstebek, bir saat içinde, 45 metre uzunluğunda bir tünel kazabiliyor.
AA muhabirinin, Bölgesel Çevre Merkezi'nin (REC) hayvanlarla ilgili birtakım ilginç bilgilere de yer verdiği internet sitesi www.rec.org.tr'den yaptığı derlemeye göre, bir filin hortumunda 50 bin adet kas bulunuyor. Fil, bununla bir ağaç kütüğünü kaldırabilirken, yere düşmüş bezelye tanesini de alabiliyor.
Kutup ayılarının daha az enerji harcayarak, vücut ısılarını korumak için geliştirdikleri yöntem oldukça ilginç. Buzulların sevimli hayvanları, arka ayaklarını ön ayaklarının izine basarak yürüyorlar.
Dünyanın en hızlı koşan hayvanı leopar, ''benim'' diyen atletlere taş çıkarıyor. Leoparların hızı, saatte 100 kilometreyi buluyor.
Atlar, bir ay boyunca ayakta durabiliyor. Köstebekler ise bir saatte 45 metre uzunluğunda bir tünel kazabiliyor.
Gündüzleri görme engelli olan yarasalar, zifiri karanlıkta 0.6 milimetre çapında bir teli ayırt edebiliyor. Susuzluğa dayanıklı olmalarıyla bilinen develerin ise bir rakibi var. Fareler, develerden daha uzun süre susuz kalabiliyor.

KUŞLAR
Sinek kuşlarının kalbi, dakikada 615 kez çarpıyor. İnsanların kalbinin, dakikada 60-80 kez çarptığı göz önüne alınırsa bu kuşlar oldukça heyecanlı görünüyor.
Kargaların, ortalama yaşam süresi 120 yıl. Buna göre, kargalar dile gelse, tarihçilerin danışmanları hazırdı.
Dünyada en derine dalabilen kuş türü, imparator penguenler. Yiyecek aradıkları sırada, 255 metre derine dalabilen penguenler, yaklaşık 18 dakika nefessiz kalabiliyorlar.
Erkek penguenler, feministlerce ödüle layık görülecek türdenler. Zira onlar, kuluçkaya yattıkları 4 ay boyunca ağızlarına bir şey koymuyorlar.
Yine penguenlerin, biz insanların esprilerine konu olan, sarkaç biçimindeki yürüyüşlerinin de bir nedeni var.Penguenler, her adımın sonunda bir sonraki adım için enerji depolayarak, enerji tasarrufunda bulunuyorlar.

BÖCEKLER
Dünya halter şampiyonları, karıncaların yanında boynu bükük kalıyor. Kendi ağırlığının 50 katı ağırlığı kaldırabilen karıncalar, minik bedenlerinden hiç de beklenmeyen performans gösteriyorlar.
Akrepler, radyasyona karşı oldukça direnç gösteriyor. İnsan vücudunun radyasyona direnci 600 rads dolayında iken akreplerinki, 150 bin rads'a kadar çıkabiliyor.
Çöl akrebinin ayaklarındaysa kuma konan bir kelebeğin oluşturduğu titreşimleri bile hissedebilen algılayıcılar yer alıyor.
Büyüklükleri karıncalar kadar olan termitler, toprak üzerinde yüksekliği 8 metreyi bulan yuvalar yaparak, mühendislik yeteneklerini konuşturuyorlar.

EN HIZLI BALIK ORKİNOS
En hızlı yüzen balık ise orkinos. Yetişkin bir orkinos, saatte yaklaşık 90 kilometre hız yapabiliyor.
Su altında en fazla 1 saat kalabilen balinalar, normalde 90 metreye dalabilirlerken, korktuklarında 360 metre derine inebiliyorlar.
En fazla sayıda yumurta bırakan balık ise okyanus güneş balığı. Bu balıklar, bir seferde 30 milyon kadar yumurta bırakabiliyorlar.

Sponsorumuz

Eski 06-09-2007, 11:59 AM   #2
findal
zahid 0rh+

findal kullanıcısının avatarı

findal is Offline
Giriş: Jan 2007
Rep Gücü: 14
Rep Puanı : 14
Rep Seviyesi: findal is on a distinguished road

Ağaç
(Lat): Cedrus libani
(Tr): lübnan sediri

çita değilmiydi en hızlı kara hayvanı leopar nerden çıktı şimdi ?

cennet ve cehennem
tehlikenin farkındamısınız ?
  Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-09-2007, 12:38 PM   #3
yeterbe
GıCıK ;( :(

yeterbe kullanıcısının avatarı

yeterbe is Offline
Giriş: May 2007
Rep Gücü: 10
Rep Puanı : 43
Rep Seviyesi: yeterbe is on a distinguished road

Bu bilgiler için sağol.
Kargaların 120 yıl yaşaması su sıralar bir sorun gibi gözüküyor insanlara saldırıyor diye izlemiştim gecen gün tv de sayıları arttıkca yemlenme sorunları ortaya cıkmaya başlamış profun biri bunu kontrol altına almak lazım diyordu yumuırtalarını falan toplayacaklarmış

Eflatun

Kalem kec-dil, mürekkeb rû-siyeh,kağıt dü-rû bilmem,
Kimi etsem o şûha arz-ı hâlim yazmada mahrem.

Nabi
  Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-09-2007, 01:45 PM   #4
GokTan
Artık Mezun =)

GokTan kullanıcısının avatarı

GokTan is Offline
Giriş: May 2006
Rep Gücü: 13
Rep Puanı : 32
Rep Seviyesi: GokTan is on a distinguished road

Karga değil 'Kuzgun' olmasın o??
İri bir karga türü....
Hızda da Çita yı geçebilecek bi kara hayvanı bilmiyorum...

Within the spreading darkness,we exchanged vows of revolution.
Because I will not allow anyone to stand in my way.
Someday, I'll show you... a brillant world.
  Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-09-2007, 02:52 PM   #5
omega3
Aktif Üye

omega3 is Offline

Alıntı:
yeterbe tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
Bu bilgiler için sağol.
Kargaların 120 yıl yaşaması su sıralar bir sorun gibi gözüküyor insanlara saldırıyor diye izlemiştim gecen gün tv de sayıları arttıkca yemlenme sorunları ortaya cıkmaya başlamış profun biri bunu kontrol altına almak lazım diyordu yumuırtalarını falan toplayacaklarmış
rıca ederım bende duymustum o haberııı!

Eski 06-09-2007, 04:13 PM   #6
findal
zahid 0rh+

findal is Offline

Ağaç

bende duymuştumki kargalar parlak eşyalara meraklıymışlar karga yuvası bulanın yüklü miktarda para elde edebilecek şeyler bulma ihtimali varmış

cennet ve cehennem
  Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-09-2007, 05:01 PM   #7
omega3
Aktif Üye

omega3 is Offline

Alıntı:
findal tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
bende duymuştumki kargalar parlak eşyalara meraklıymışlar karga yuvası bulanın yüklü miktarda para elde edebilecek şeyler bulma ihtimali varmış
ben sacma oldugunu dusunuyorum öyle bısı olsaydı herkes karga yuvası pesınde kosardı....sana bı lafım yok yanlıs anlama...duyuntu cok mantıksız gelıyo bana!!!!!

Eski 06-09-2007, 06:37 PM   #8
glyksl
-

glyksl kullanıcısının avatarı

glyksl is Offline
Giriş: May 2006
Konum: bak şimdi camiyi biliyon dimi onu arkana al dooru yürü sağ kolunun üstünde kaçırman imkansız
Rep Gücü: 13
Rep Puanı : 45
Rep Seviyesi: glyksl is on a distinguished road

Ağaç
(Lat): Wisteria
(Tr): mor salkım

Alıntı:
omega3 tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
ben sacma oldugunu dusunuyorum öyle bısı olsaydı herkes karga yuvası pesınde kosardı....sana bı lafım yok yanlıs anlama...duyuntu cok mantıksız gelıyo bana!!!!!
gerçekten de öyle kargalar parlak şeyleri pek sever. ama bu demek değildir her zaman elmas yopluyorlar. teneke falan da olabilir

Eski 06-09-2007, 09:14 PM   #9
findal
zahid 0rh+

findal is Offline

Ağaç

Alıntı:
glyksl tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
gerçekten de öyle kargalar parlak şeyleri pek sever. ama bu demek değildir her zaman elmas yopluyorlar. teneke falan da olabilir
tabi canım yuvanın içi muhtemelen çokomel folyosuyla falanda dolu olabilir ama olurda tektaş tırlanta yüzüğe denk gelirsen baya bi para eder

cennet ve cehennem
  Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-19-2007, 09:11 AM   #10
fangara
doğal üye

fangara kullanıcısının avatarı

fangara is Offline
Giriş: May 2007
Rep Puanı : 25
Rep Seviyesi: fangara is on a distinguished road

Ağaç
(Lat): Prunus Laurocerasus
(Tr): laz kirazı

walla karga,cıta,leopar fln anlama da bu farelerin deveden daha uzun sure susuz kalması beni hayretler icinde bırak tı
  Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Şu an bu konuyu görüntüleyen kullanıcı sayısı: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
Yeni konular açabilirsiniz --> izin yok
Yanıtlar gönderebilirsiniz --> izin yok
Eklentiler gönderebilirsiniz --> izin yok
Mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz --> izin yok

vB koduAçık
SimgelerAçık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Hızlı Geçiş